Home

Spirefestival er »festivalen for den levende kunst«, der hvert år siden 2010 har forvandlet lokalsamfundet i Udby tæt ved Holbæk til et trækplaster for kulturinteresserede fra hele landet. Festivalen ligger i år fra d. 3. – 6. august.

Der findes i Danmark et voksende antal af festivaler, der trods geografiske forskelle kæmper om det samme: at sammensætte det største og bedste musikprogram fra ind- og udland. Spirefestival er med sin interesse for den nye og alsidige kunst et alternativ til den gængse festivaloplevelse, idet vi foruden up-coming musikere også byder på oplevelser inden for billede- og installationskunst, litteratur, video og performance. I år har vi således over 50 kunstnere på programmet, der enten lige har udsendt sin debutdigtsamling, udgivet deres første plade eller går på et af de danske eller internationale kunstakademier.  

Spirefestival er en non-profit festival, der foruden at dyrke alsidig kunst også forsøger at inddrage lokalsamfundet og de naturskønne rammer, som findes 12km fra Holbæk. Omdrejningspunktet for festivalen er slægtsgården Hvidegaard, der med sin historiske kulisse markerer Spirefestivalens kunstneriske rammer: den gamle stald bidrager med et udfordrende gallerirum; to udendørs scener er bygget i forlængelse af de gamle længer, hvorfra musikken spiller; endnu en stald er ombygget til kunstbiograf, hvor forskellige video- og lydværker folder sig ud. Derudover er selve festivalpladsen et vigtigt element, idet en række af stedsspecifikke kunstværker bliver skabt og realiseret på den tilhørende eng.

Spirefestivalen har sit eget folkekøkken, der primært drives af lokale ildsjæle, heriblandt frivillige fra Foreningen Huset på Næsset. Det frivillige arbejder finder ikke kun sted under festivalen, men hele året, hvor festivalens egen køkkenhave bliver passet. Spirefestivalens køkkenhave er et blandt en række af tiltag, der markerer festivalens bæredygtige visioner. Således er al mad på festivalen økologisk, og der bliver handlet lokalt, hvis der skal bruges grøntsager, som ikke findes inden for festivalens eget økosystem.

Læs mere om Spirefestival:

http://www.facebook.com/spirefestival


Adresse:

Udbyvej 25, 4300 Holbæk


Billet til alle dage koster 300 kr. og kan købes her:

 

2 thoughts on “Om Spire

  1. Kære spirefestival. Jeg vil høre om hvorvidt jeres program på festivalen er fastlagt – eller om man stadig kan byde ind med en forestilling? Jeg er ejer af din datters teater – som laver teater om sorg og tabuer. Denne forestilling hedder månestrålen og jeg har premiere i Sverige d. 6 marts. Den er for de 3-7 årige og deres forældre. Forestillingen handler om at sige farvel… Og jeg vil gerne sende Info og billeder hvis det ønskes. Kærlig hilsen Mette Marie From – Din datters teater

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s