Home

Currently Fictionals bidrag til Spirefestival er en træspiral installeret på festivalpladsen. Inspirationen er hentet fra diverse historiske portaler med religiøse eller spirituelle funktioner – portaler som ofte markerer overgangen mellen det profane og det hellige.

I en kunstkontekst er en eller flere overgang mellem tankesystemer også nødvendige. Det kan være overgangen mellem det virkelige og det fiktive, overgangen fra det konkrete til det abstrakte eller overgangen fra det prosaiske til det poetiske.

Den historiske inspiration blander sig i værket med inspiration fra science-fiction traditionen i litteraturen og filmverdenen. Her spiller portaler også en central rolle; ikke som en symbolsk, spirituel foranstaltning, men som en konkret teknisk (omend uladsiggørlig) opfindelse, hvor en manipulation af tid og rum finder sted.
Fælles for både fiktive og forhistoriske portaler er søgen mod noget der afviger fra hverdagens forudsigelighed, om det så er aliens eller ånder. Portaler bliver bygget af mennesker og i menneske-skala, men med et ønske få kontakt med noget ikkemenneskeligt. Det er dette paradoks Currently Fictional dykker ned i med deres værk ”Portal”.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s